Algoritma Nedir ?

Bilgi ve pratiğimiz ne düzeyde olursa olsun bir program yazmak için, programın temel yapı taşlarından biri diyebileceğimiz algoritma oluşturulmalıdır.Oluşturduğumuz ...

5 Ağustos 2012 Pazar

MySQL'de Konfigürasyon Ayarları Yapımı (RESİMLİ ANLATIM)

MySQL de kurulumu  yaptıktan sonra sizlere MySQL Konfigürasyon Ayarlarını yapmak istermisiniz diye sorucak  evet seçeneğini seçip gösterdiklerimi uygulayınız.






// Bu bölümde kurulumun  detaylı mı yoksa standart bir şekilde kurulacağını  soruyor.Detaylı  seçeneğini seçip  ilerliryoruz.


// Geldik Server kurulumuna sizlere ilk seçenekte "Developer Machine"de (Kendinizi Geliştirme Bölümü), ikinci seçenekte "Server Machine"de (Bilgisayarınız da Server Yapıcak İseniz), üçüncü seçenekte  ise "Dedicated MySQL Server Machine"de (Bilgisayarınızın Büyük Bir Bölümünü Server İçin Ayıracak İseniz) seçip ilerleyiniz.

//Şimdi ise veritabanı seçim bölümündeyiz "Multifunctional Database"de (Çok Fonksiyona Sahip Bir Veritabanı), "Transactional Database Only"de (İlişkisel Veritabanı), "Non-Transactional Database Only"de (Sadece İlişkisel Olmayan Veritabanı)  İstediğinizi seçip ilerleyiniz.

 //Bilgisayarınızda nereye  kurulacağınız gösteriyor.Ayarlayıp ilerleyiniz

//İlk şeçenekte Server için maximum online kullanıcı sayısının 20 oluyor ise,
  İkinci seçenekte Server yoğunluğu 500 e kadar ise,
  Üçüncü seçenekte ise Server online yoğunluğuna göre sayıyı siz belirliyorsunuz,Ayarı yaptıktan sonra ilerleyiniz.  
//Burada yapacağımız ayar port ayarıdır Eğer başka bir port üzerinde Server'ınız var ise herhangi bir çakışma olmaması için port numaramızı ayarlayıp ilerliyoruz.
//Bu bölüm Yazı ayarları ile ilgilidir. 
1.Seçenekte standart karakterler içeren 
2.Seçenekte  en iyi  kullanım seçeneğidir 
3.Seçenekte  Kullanıma göre siz ayarlıyorsunuz. Ayarı yapıp İlerleyiniz.
//Bu bölüm de Sizlere söyleyebileceğim Windows üzerinde nasıl kontrol  edeceğinizi söyler siz her ikisinide seçin Ayrıca Launch the MySQL... diye geçek işaret bölümünde ise Bilgisayarınız her açıldığında otomatik çalışmasını aktif eder.İsteğinize göre seçip  ilerleyiniz.
//Bu bölüm Güvenlik bölümüdür burada 1.Seçenekte isterseniz root kullanıcıya şifre belirlersiniz veya 2.şeçeneği seçip şifre belirlemeden devam edersiniz.Ayarları yapıp ilerleyiniz.
//Bu sayede bütün bölümleri  tamamlamış  bulunuyoruz Sizlerde herhangi bir soru işareti   varsa benim resimlerde işaretlediğim gibi  işaretleyerek  kurabilirsiniz.
Herkese Kolay Gelsin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
back to top